نورشو

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

استفاده های شگفت آور از نورپردازی در معماری | نمایش نقاط قوت معماری با نورپردازی

نور را می‌توان جزء مهمترین بخش‌های معماری به شمار آورد. نورپردازی بر سایر بخش‌های معماری تاثیرگذار است. نورپردازی می‌تواند رفتار و عملکرد ما را تغییر دهد. این دلایل باعث می‌شود که معماران در استفاده از معماری نهایت دقت را داشته باشند. هدف معماران استفاده از ظرفیت کامل نورپردازی در معماری است. در این مطلب از نورشو به کاربردهای مختلف و جذاب نورپردازی در معماری می‌پردازیم. همچنین به شما چراغ‌های را معرفی می‌کنیم که معماران برای نشان دادن نقات قوت معماری از آن استفاده می‌کنند.

کاربردهای شگفت آور از نورپردازی در معماری

نورپردازی در معماری کاربردهای مختلفی دارد که مهمترین آن‌ها عبارتند از:

  1. ایجاد یک محیط گرم و آرامش بخش: یکی از کاربردهای نورپردازی در معماری ایجاد یک محیط گرم و آرامش بخش است. برای این کار استفاده از نور طبیعی در نورپردازی بسیار مهم است. نور طبیعی باعث اضافه کردن حس و شادابی به محیط می‌شود. نور طبیعی از نظر محیط زیست نیز مشکلی برای ما ایجاد نمی‌کند.
  2. ایجاد احساس فضای بیشتر: ایجاد احساس فضای بیشتر در برخی از ساختمان‌ها یک نیاز ضروری است. از جمله این مکان‌ها می‌توان به بیمارستان‌ها و مدارس اشاره کرد. افراد زمان زیادی را در روز در بیمارستان‌ها و مدارس سپری می‌کنند. به همین دلیل نورپردازی آن‌ها اهمیت زیادی دارد. یک نورپردازی مناسب باعث ایجاد احساس فضای بیشتر می‌شود و کسالت و خستگی را کاهش می‌دهد.
  3. بهتر کردن عملکرد فضا: یکی دیگر از کاربردهای نورپردازی در معماری، بهتر کردن عملکرد فضا است. در برخی از مکان‌ها مانند آشپرخانه برای ایمنی بیشتر به نورپردازی با نور زیاد نیاز است. این کار سبب می‌شود تا خطراتی مانند سوختگی و یا بریدن دست کاهش یابد. در صورتی که در مکانی مانند میز ناهارخوری، نور با شدت کمتر مناسب‌تر است. به همین دلیل نوپردازی در معماری به دنبال بهتر کردن عملکرد هر فضای داخلی یا خارجی است.

نمایش نقات قوت معماری با نورپردازی

یکی دیگر کاربردهای نورپردازی در معماری نمایش نقات قوت معماری با نورپردازی است. فرض کنید در حیاط خود یک مجسمه زیبا دارید. با نورپردازی می‌توانید این مجسمه را بهتر نمایش دهید و توجه‌هات را به سمت آن جلب کنید. برجسته کردن و تاکید بر روی یک بخش از معماری می‌تواند زیبایی کلی ساختمان و ملک شما را افزایش دهید.

استفاده از نورهای تصویری راه‌حل خوبی برای جلب نظر افراد بر روی نقاشی‌ها و آثار هنری شما است. با استفاده از نورپردازی حتی یک تابلو ساده را می‌توانید به نقطه مرکزی در خانه خود تبدیل کنید.

برای افزایش ایمنی ساختمان نیز می‌توانید از ویژگی برجسته سازی استفاده کنید. با نورپردازی درهای ورودی و خروجی، راه پله‌ها و نقاط کور ساختمان، ایمنی ساختمان شما بیشتر خواهد شد. با نورپردازی هیچ بخش از خانه و ساختمان شما نادیده گرفته نخواهد شد.

چراغ‌های مناسب برای نمایش نقاط قوت معماری

برای نشان دادن اهمیت یک بخش خاص و یا نقات قوت معماری می‌توان از چراغ‌های مختلفی استفاده کرد. نوع نیاز، بودجه و شرایط خاص محیطی در انتخاب چراغ مناسب بیشترین نقش را دارند. در ادامه مهمترین چراغ‌های که برای تاکید و نشان دادن اهمیت در معماری استفاده می‌شوند را معرفی می‌کنیم:

  • چراغ‌های دیواری: چراغ‌های دیواری طرح‌ها و اندازه‌های بسیار زیادی دارند. هر کدام از آن‌ها را با توجه به فضای خود می‌توانید انتخاب کنید.
  • آویزها: آویزها دسته دیگری از چراغ‌های روشنایی هستند که در معماری برای نشان دادن نقاط قوت معماری به کار می‌روند.
  • چراغ‌های نور پایین یا دانلایت: چراغ‌های نور پایین یا دانلایت همان طور که از روی نام آن‌ها مشخص است، نور را به سمت پایین منتشر می‌کنند. معمولا این چراغ‌ها در سقف نصب می‌شوند.
  • چراغ‌های ریلی یا track light: چراغ‌های ریلی امروزه کاربردهای مختلفی در نورپردازی دارند. این چراغ‌ها معمولا از چند چراغ یک شکل در یک مسیر تشکیل می‌شوند که بر روی یک ریل امکان جایجا شدن دارند. مهمترین مزیت چراغ‌های ریلی انتشار نور در جهت‌های مختلف و قابل تنظیم است.

انواع سبک‌های نورپردازی در معماری

معماران از نورپردازی به سبک‌های مختلفی استفاده می‌کنند. سبک‌های نورپردازی در معماری به طور کلی به سه دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  1. نورپردازی عمومی: نورپردازی عمومی به روشن کردن فضای کلی و عمومی گفته می‌شود.
  2. نورپردازی موضعی: نورپردازی موضعی برای تامین نور جهت انجام یک کار خاص اشاره دارد.
  3. نورپردازی تاکیدی: نورپردازی تاکیدی جهت نشان دادن یک بخش یا ویژگی خاص استفاده می‌شود.

البته برخی از طراحان داخلی دسته چهارمی به نام نورپردازی دکوراتیو نیز در نظر می‌گیرند. نورپردازی دکوراتیو یا تزئینی به منظور زیباسازی ساختمان به کار می‌رود و جنبه تزئینی دارد.

نور از بخش‌های مهم در زندگی ما است. کاربردهای نورپردازی در معماری بسیار زیاد است. یکی از کاربردهای مهم و خاص نورپردازی در معماری، نشان دادن نقاط قوت معماری و برجسته سازی بخش‌های خاص از ساختمان است. در این مطلب این کاربرد نورپردازی در معماری را مورد بررسی قرار دادیم. چراغ‌های مختلفی که جهت برجسته کردن و نشان دادن نقات قوت معماری به کار می‌روند را به شما معرفی کردیم.

sina nasiri

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *